Wat is claudicatio intermittens?

Etalagebenen is een aandoening aan de slagaders in de benen. Bij iemand met etalagebenen worden de benen tijdens het lopen stram of pijnlijk Dit zorgt ervoor dat je regelmatig even stil moet blijven staan. Het kan ook zijn dat je soms kramp krijgt in je kuiten. Na een korte pauze trekt de pijn weg en kan je weer verder lopen. Helaas komt de pijn na een stuk wandelen weer op. Etalagebenen heet zo door een strategie van mensen die hier last van hebben. Door van etalage naar etalage te lopen en dus pauze te houden kun je het lopen langer volhouden.

Wat doen wij?

Mark onze expert op dit gebied bespreekt me je welke impact de klachten hebben op je dagelijkse leven. Om dit goed in beeld te krijgen wordt er gebruik gemaakt van enkele vragenlijsten. Na het afnemen van deze vragenlijsten zal je een test doen op de loopband. Bij deze test wordt je maximale loopafstand gemeten evenals je uithoudingsvermogen. Deze test wordt later no een keer herhaalt. De testen worden dan met elkaar vergeleken om het effect van de behandeling te bekijken.

In samenspraak met de fysiotherapeut wordt dan een persoonlijk trainingsschema opgesteld. Het trainingsschema heeft naast het lopen ook nog andere onderdelen. Denk hierbij aan; spierversterkende oefeningen, fietsen en uitleg over het looppatroon.

Naast deze fysieke aspecten is een gezondere leefstijl erg belangrijk. Het aanpassen van de leefstijl in combinatie met het oefenen zorgt voor behoud van behaalde resultaten.

Heb ik recht op deze behandeling?

Is er bij jou de diagnose claudicatio intermitens, PAV (perifeer arterieel vaatlijden) of etalagebenen vastgesteld? Dan kan je bij ons terecht voor fysiotherapie behandelingen welke worden vergoed vanuit de basisverzekering. Het is wetenschappelijk aangetoond dat fysiotherapie helpt bij deze klachten. Dit is ook waarom de vergoeding hiervoor weer in de basisverzekering zit.

Waarom Fysiotherapie J.N. Veen?

  • Hoge patiënttevredenheid
  • Contracten met vrijwel alle verzekeraars
  • Ruime oefenzaal met groen en vrij uitzicht
  • Veel specialismen, zoals: revalidatie, Chronisch zorgnet, Schoudernet Noord, ParkinsonNet, shockwavetherapie en dry needling.
  • Fysiotherapie aan huis is mogelijk

Wilt u hier meer over weten? Kijk dan gerust op deze site