Wat is de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)?

 

Hulp met afvallen en leefstijlverandering?

Wilt u graag afvallen en gezonder leven maar weet u niet goed hoe u dit moet aanpakken? Daarvoor is het programma GLI ontwikkeld. De GLI ook wel Gecombineerde Leefstijl Interventie is ontwikkeld voor mensen met overgewicht of obesitas. Het is een programma dat gericht is op gedragsverandering om een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden. Wanneer u naast overgewicht of obesitas ook andere klachten ervaart kunt u meedoen aan het GLI traject. Denk bijvoorbeeld aan de volgende klachten:

  • Kortademigheid en benauwdheid.
  • Verminderd uithoudingsvermogen/conditie.
  • Weinig energie en vermoeidheid.  
  • Stressklachten en/of somberheid.  

Samen met u wordt er gekeken naar de mogelijkheden om uw leefstijl te verbeteren. Alles wordt op maat aangeboden en wij werken niet met standaard voorgeschreven voedingslijsten of voorgeprogrammeerde sportschema’s. Om te beginnen met de GLI heeft u altijd een verwijzing van uw eigen huisarts nodig. Als uw huisarts u aanmeldt voor het traject wordt er een verwijzing gestuurd naar onze leefstijlcoach. Daarnaast kunnen ook patiënten met onderliggende (chronische) aandoeningen zich aanmelden wanneer zij voldoen aan onderstaande criteria. Dit wordt door de huisarts beoordeeld. Renate Hemmes-Veen is onze leefstijlcoach en zal u begeleiden tijdens het GLI traject. 

Voor wie is de GLI bedoeld?

De volgende verzekerden kunnen een GLI traject vergoed krijgen:

  • Een BMI van 30 of hoger.
  • Een BMI van 25 of hoger in combinatie met artrose of slaapapneu of in combinatie met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of een verhoogd risico op diabetes. 

Vergoeding GLI

Wij hebben een samenwerking met bijna alle zorgverzekeraars dit betekent dat het GLI traject wordt vergoed vanuit de basisverzekering.  

Inhoud leefstijltraject

Het programma bestaat uit een basisprogramma van 8 maanden en een onderhoudsprogramma van 16 maanden. Beide programma-delen bestaan uit 8 groepsbijeenkomsten en 4 individuele gesprekken. Tijdens het traject ligt de regie helemaal bij uzelf en de leefstijlcoach heeft een ondersteunende rol. Belangrijke thema’s die we gaan behandelen zijn voeding, beweging, slaap, stress, energiemanagement, timemanagement, vitaliteit en ontspanning.

Sporten?

De leefstijlcoach motiveert u om meer in beweging te komen. Daarvoor moet u zelf natuurlijk wel initiatief nemen en samen met de leefstijlcoach kijken naar de mogelijkheden in de omgeving. Een fitness-abonnement of bijvoorbeeld een abonnement bij de sportclub maken geen deel uit van de vergoeding uit het basispakket van de zorgverzekeraar. Wel is er een mogelijkheid om te sporten bij de gemeente. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Waarom Fysiotherapie J.N. Veen?

  • Hoge patiënttevredenheid
  • Contracten met vrijwel alle verzekeraars
  • Ruime oefenzaal met groen en vrij uitzicht
  • Veel specialismen, zoals: revalidatie, Chronisch zorgnet, Schoudernet Noord, ParkinsonNet geriatrie, shockwavetherapie en dry needling.
  • Fysiotherapie aan huis is mogelijk

Wilt u hierover meer weten ijk dan op deze website