DTF? Wat is dat?

Wist u dat u zonder verwijzing van de huisarts of specialist naar de fysiotherapeut kan?

U kunt rechtstreeks naar een eigen gekozen fysiotherapeut voor advies / behandeling / begeleiding.
Deze regeling bestaat al sinds 1 januari 2006. Wij merken dat er veel mensen zijn die niet van deze regeling afweten.

Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie ofwel DTF betekent dat er een screening van de klachten plaatsvindt door de fysiotherapeut. Deze screening duurt ongeveer 10 minuten.

Wat is een screening?

Op basis van de screening en wellicht fysiotherapeutisch onderzoek bekijkt de fysiotherapeut of uw klacht in aanmerking komt voor een fysiotherapeutische behandeling of dat er nader onderzoek van bijvoorbeeld een huisarts nodig is. In dat geval adviseert uw therapeut om contact op te nemen met de (huis-)arts.

Na afloop van het consult worden alle gegevens uit de screening en het eventuele onderzoek vastgelegd in een rapportage voor je huisarts. Deze wordt alleen verstuurd met uw toestemming.

Wat houdt dit in voor mij?

Heel simpel gesteld; als jij naar fysiotherapeut a wilt en je krijgt een verwijzing voor  fysiotherapeut B je dus naar fysiotherapeut A kan en mag. Je hebt als patiënt een vrije keuze van zorg. Je kan naar wie je wilt en wanneer je dat wilt.

 

Heb je hier vragen over laat het ons dan weten. Neem gerust contact op en we leggen je dan graag uit hoe het zit of klik hier.

 

Prev Post

Next Post